spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Vepřová panenka Wellington

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vepřová panenka: {300} g

vyválené listové těsto: {1} ks

panceta nebo anglická slanina: {150} g

žampiony: {200} g

šalotka: {1} ks

žloutek: {1} ks

dijonská hořčice: {2} PL

máslo

tymián

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Vepřová panenka Wellington - recept

Vepřovou panenku odblaníme, žampiony a šalotku nakrájíme nadrobno nebo krátce promixujeme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme žampiony a společně s trochou soli, pepře a tymiánu orestujeme. Směs necháme vychladnout. Na troše oleje necháme zprudka opéct maso ze všech stran, následně ho osolíme, opepříme, necháme vychladnout a potřeme hořčicí. 

Na potravinovou folii vyskládáme plátky pancety tak, aby se překrývaly, potřeme tenkou vrstvou žampionové směsi, položíme panenku, zarolujeme a pomocí folie utáhneme. Necháme půl hodiny i s folií v lednici.  

Okraje listového těsta potřeme žloutkem, maso vyjmeme z folie a zabalíme do těsta tak, aby nezůstal nikde vzduch a těsto bylo pevně utěsněné. Necháme opět vychladit asi 20 minut v lednici. 

Panenku Wellington potřeme žloutkem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 190 °C asi 25 - 35 minut podle průměru masa a požadovaného propečení. 

Vepřová panenka Wellington se nechá ještě 10 minut odpočinout a podává se se zeleninou nebo bramborovou kaší

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Přečteno: 1515x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí...

Tip na recept

všechny recepty >

Jelení medailonky

Medailonky z jelení svíčkové potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným jalovcem a ovážeme kuchyňským provázkem, aby medailonky držely tvar. Pod provázek zastrčíme jehličky rozmarýnu.  V pánvi...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Potom je na oleji z obou stran zprudka orestujeme a odložíme bokem. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a máslo. Cibuli orestujeme dozlatova...

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Vepřovou panenku nakrájíme na 2 - 3 centimetrové plátky a do druhého dne naložíme do směsi oleje, tymiánu, soli a pepře. Na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm okapané kuličky zeleného pepře....

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s anglickou slaninou

Vepřovou panenku osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo. Necháme mírně vychladnout, potřeme hořčicí a zabalíme do plátků anglické slaniny. Utáhneme nití nebo...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte