spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Vaječná omeleta s hráškem

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vejce: {4} ks 

hrášek - hrst: {1} ks

jarní cibulka: {1} ks

parmazán: {1} PL

máslo

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Vaječná omeleta s hráškem – recept

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou špachtlí shrneme okraje směrem ke středu pánve. Chvíli je tak necháme, pak přidáme v osolené vodě uvařený hrášek.

Vaječná omeleta s hráškem se připravuje do tužší konzistence, ovšem místy by měla vejce zůstat i přesto vláčná. Podává se ještě teplá, jako příloha může být bageta či celozrnné pečivo.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Bramborová omeleta

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu zlehka opečeme, až pustí tuk, přidáme cibuli a necháme společně orestovat. Přidáme...

Tip na recept

všechny recepty >

Zeleninová pomazánka s tvarohem

Cibuli oloupeme, okurku oškrábeme, papriky omyjeme a očistíme a vše nakrájíme na drobné kostičky. Do misky dáme tvaroh, přidáme sýr a všechnu zeleninu. Dobře promícháme. Pomazánku okořeníme mletou paprikou, solí a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Řeřichový krém můžeme nechat vychladit v lednici. 

Předkrmy a chuťovky:

Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu...

Předkrmy a chuťovky:

Omeleta z bílků

Šunku nakrájíme nadrobno a dáme orestovat na pánev s trochou oleje. Přidáme česnek nakrájený nadrobno, rajče také nadrobno a chvíli společně podusíme. Nakonec přidáme kukuřici a petrželku. Zeleninovou směs osolíme a...

Přílohy:

Hráškové pyré

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu, kterou si dáme stranou a hrášek důkladně rozmixujeme. Přidáme k němu sůl, pepř, mletý koriandr a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte