spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Dezerty

recept

Tvarohová bábovka

Ingredience

250 g polotučného tvarohu 

220 g moučkového cukru 

330 g polohrubé mouky 

120 g změklého másla 

120 ml vlažného mléka 

3 vejce 

1 prášek do pečiva 

máslo na vymazání formy

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Tvarohová bábovka - recept

V míse nebo v kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem alespoň 5 minut. Potom k nim přidáme změklé máslo a tvaroh a opět šleháme. V jiné míse si mezitím smícháme mouku s práškem do pečiva. Tuto směs do těsta postupně zašleháváme spolu s vlažným mlékem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh ze tří bílků. Těsto už nešleháme, pouze opatrně mícháme stěrkou. Těsto přelijeme do formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali polohrubou moukou. Tvarohová bábovka se peče na 180 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku poznáme tak, že do ní zapíchneme špejli. Pokud se na ni nenalepí těsto, je správně upečená. 

Po vychladnutí bábovku z formy opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Hrníčková bábovka

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme dalších asi 5 minut. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přes sítko...

Dezerty

Ořechová bábovka

V míse vyšleháme cukr se žloutky. Šleháme alespoň 5 minut, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Potom k ní vmícháme změklé máslo a citrónovou kůru a opět šleháme další 4 minuty. V jiné míse si...

Dezerty

Maková bábovka

Ve velké míse vyšleháme žloutky s práškovým cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky a opět šleháme. Do směsi přidáme kvásek, citronovou kůru, mouku a vařečkou vypracujeme...

Tip na recept

všechny recepty >

Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a orestujeme....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Dezerty:

Zdravá tvarohová buchta na plech

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít...

Dezerty:

Strouhané tvarohové řezy

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a oběma cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout...

Dezerty:

Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte