Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Třešňová přesnídávka s jablky Ostatní
18. 07. 2018 Přečteno: 4860x

Třešňová přesnídávka s jablky

Ingredience
- +
  • třešně: 500 g
  • jablka: 500 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Třešňová přesnídávka s jablky – recept

Třešně odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme. Jablka umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Uvedená hmotnost je již vypeckovaných třešní a očištěných jablek. Jablek můžeme použít i více nebo méně, záleží na tom, jak jsou oba druhy ovoce sladké (třešně bývají spíše kyselejší a jablka nám dodají sladkost, aniž bychom museli použít cukr). Můžeme také udělat přesnídávku bez jablek a použít na oslazení např. cukr, med nebo stévii, ale protože nejčastějšími konzumenty přesnídávek jsou děti, použití jablek je pro ně vhodnější.

Třešně i jablka povaříme doměkka a rozmixujeme. Plníme je do vyvařených zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět. Třešňová přesnídávka s jablky se skladuje v lednici a spotřebujeme ji co nejdříve (bez cukru je jejich trvanlivost velmi omezená). Můžeme ji také zamrazit ve vhodných nádobách (vydrží nám déle – i tak se pro malé děti doporučuje maximálně 3 měsíce).

Alternativou je použít místo jablek banány, stačí jich méně, cca 100 - 200 gramů na 500 gramů třešní podle chuti.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-presnidavka.jpg Ostatní

Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou…

Tip na recept

Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme šafrán, zalijeme asi 100 ml vývaru, který necháme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Pohankové palačinky

Dezerty: Pohankové palačinky

Do mléka pomocí metličky zašleháme vejce a špetku soli. Dále přidáváme mouku postupně po lžících a zašleháváme ji…

Mořský vlk v solné krustě

Hlavní jídla: Mořský vlk v solné krustě

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme…

Pečený pangasius

Hlavní jídla: Pečený pangasius

Pangase omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou…

Chřestový krém

Polévky: Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na…