spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

těstoviny: {300} g

smetana na šlehání 33%: {200} ml

niva: {100} g

gouda: {100} g

cibule: {1} ks

sůl

pepř

parmezán

bazalka

olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Těstoviny se sýrovou omáčkou – recept

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Zatímco se těstoviny vaří, připravíme sýrovou omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na troše oleje. Přilijeme smetanu, přivedeme ji k mírnému varu a přidáme nivu i goudu rozdrobené nebo nakrájené na kousky. Sýry necháme ve smetaně rozpustit. Můžeme zvolit i jiné typy sýra podle chuti, např. pro děti volíme jemnější neplísňové sýry s nižším obsahem soli. Omáčku vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne, poté ji dochutíme solí (některé sýry jsou dost slané, takže není třeba solit) a pepřem. Hotové těstoviny přelijeme sýrovou omáčkou.

Těstoviny se sýrovou omáčkou posypeme trochou strouhaného parmezánu a ozdobíme čerstvou bazalkou. Nadrobno nakrájenou nebo sušenou bazalku můžeme přidat i do omáčky. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Tagliatelle se sýrovou omáčkou

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, žampiony na čtvrtky nebo plátky. Na troše oleje necháme rozehřát máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a orestujeme. Dále...

Hlavní jídla

Mac and cheese neboli těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu al dente (na skus). Mléko ohřejeme pod bod varu (aby bylo pouze horké, ale nevařilo).  V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme asi 3...

Tip na recept

všechny recepty >

Celerový salát s jablkem

Celer očistíme, oloupeme a společně s jabkem nakrájíme na tenké nudličky. Pokapeme citronem, přidáme majonézu, hořčici, jogurt i citronovou šťávu a důkladně celerový salát promícháme. Nakonec přidáme vlašské...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Předkrmy a chuťovky:

Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně. Přidáme nastrouhaný ementál s čedarem, mícháme, dokud...

Předkrmy a chuťovky:

Chilli papričky plněné sýrem

Chilli papričky omyjeme a zbavíme jadřinců. Sýr s česnekem nakrájíme na plátky, kapary propláchneme, ančovičky nakrájíme na kousky. Chilli papričky vložíme do zapékací mísy, přidáme olivový olej a pečeme při 180 °C 15...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte