spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

krátké těstoviny: {200} g

čerstvý špenát: {200} g

dýně: {200} g

čočka: {80} g

cibule: {0.5} ks

stroužky česneku: {1} ks

bobkový list: {2} ks

olivový olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou - recept

Čočku namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a dáme vařit dle návodu s přidaným bobkovým listem. Použijeme-li červenou čočku, nemusíme namáčet a doba vaření bude asi 15 minut, proto s její přípravou můžeme začít později. 

Dýni oloupeme (odrůdu Hokkaidó nemusíme) a nakrájíme na kostky o velikosti asi 1x1 cm. Smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a necháme upéct na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 20 minut. Asi v polovině pečení dýně dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody, aby byly uvařené ve stejnou dobu. 

Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po max. 1 minutě špenát, který necháme lehce podusit, aby se zbavil přebytečné vody. 

Všechny připravené ingredience smícháme a podle chuti osolíme a opepříme. 

Tip: Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou můžeme na závěr posypat oblíbeným sýrem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Diskuze k receptu: 1 příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Výborné, zdravé a lehké jídlo. Miluju pečenou dýni, jen škoda, že je v tomto období tak šíííleně drahá. Ale stálo to za to :-).

Podobné recepty

Hlavní jídla

Zapečené těstoviny se špenátem

Těstoviny uvaříme podle návodu al dente (na skus). Na oleji necháme společně se slaninou zpěnit nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě špenát, který necháme...

Hlavní jídla

Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce spaříme. Po chvíli je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce...

Tip na recept

všechny recepty >

Vegetariánský guláš z cukety

Oloupané brambory a cuketu nakrájíme na menší kostky. Pokud máme mladé cukety, nemusíme je loupat. Rajčata nakrojíme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny.   V hlubší pánvi...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Špenát z kopřiv

Omyté kopřivy spaříme v horké vodě. Po okapání nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme nakrájenou na kostičky cibuli, přidáme kopřivy, lehce podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek se solí, muškátový květ a pepř....

Polévky:

Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přikryté pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut doměkka. Na oleji zpěníme cibuli,...

Hlavní jídla:

Špagety s mořskými plody

Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého citronu a posypeme najemno nasekanou petrželkou.  Špagety připravíme...

Ostatní:

Kandovaná dýně hokkaidó

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte