spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1445 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Sýr Halloumi s chřestem

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

sýr Halloumi: {250} g

zelený chřest - svazek: {0.5} ks

olivový olej

petrželka

sůl

pepř

cukr

citronová šťáva

máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Sýr Halloumi s chřestem - recept

Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do vody tak, aby špičky zůstaly nad hladinou a vařily se pouze v páře. Přišly bychom o jejich křehkost, neboť jsou uvařené rychleji, než stonek. Chřest vaříme asi 3 - 4 minuty a ihned zchladíme velmi studenou vodou, aby neztratil krásně zelenou barvu. Necháme okapat. 

Chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ze všech stran krátce ogrilujeme. Sýr Halloumi nakrájíme na tenké plátky a z každé strany ogrilujeme asi 2 minuty dozlatova. 

Sýr Halloumi s chřestem na závěr posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a zakápneme citronovou šťávou. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 1665x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou

Smícháme olej s kořením a necháme chvíli odležet, aby olej natáhl chuť. Sůl není na grilovaný hermelín třeba, protože sýr je dost slaný sám o sobě. Hermelín důkladně potřeme ochuceným olejem ze...

Předkrmy a chuťovky

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Předkrmy a chuťovky

Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr,...

Tip na recept

všechny recepty >

Pikantní vepřové nudličky

Maso, papriku, cuketu, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. Vepřové nudličky obalíme v bramborovém škrobu a na pánvi s rozehřátým olejem zprudka oresujeme ze všech stran. Do pánve přidáme cibuli,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Předkrmy a chuťovky:

Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně. Přidáme nastrouhaný ementál s čedarem, mícháme, dokud...

Předkrmy a chuťovky:

Chilli papričky plněné sýrem

Chilli papričky omyjeme a zbavíme jadřinců. Sýr s česnekem nakrájíme na plátky, kapary propláchneme, ančovičky nakrájíme na kousky. Chilli papričky vložíme do zapékací mísy, přidáme olivový olej a pečeme při 180 °C 15...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte