spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1469 receptů

Zrušit filtr

Recepty seřazeny od nejnovějšího receptu

Vánoční cukroví

Bezlepkové linecké těsto

Solamyl si rozmícháme ve vodě. Smícháme obě mouky, cukr, změklé máslo. Přidáme podle chuti citronovou kůru a nakonec solamyl s vodou. Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo těsto příliš drobivé,...

Předkrmy a chuťovky

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm...

Ostatní

Karamelový krém ze salka

Plechovku salka vložíme do vařící vody a 2 hodiny povaříme. Poté necháme vychladit. Ze změklého máslo si vyšleháme pěnu a poté po částech zapracováváme zkaramelizované salko a vanilkový...

Přílohy

Špekový knedlík se zelím

Housky a slaninu si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a petržel nasekáme. V pánvi opečeme slaninu s cibulí a kysaným zelím. Zalejeme mlékem, chvilku povaříme a stáhneme z plotny. V misce...

Předkrmy a chuťovky

Vejce benedikt s lososem

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. Do vařící vody vmícháme ocet. Vodu v hrnci zamícháme, aby vznikl vír. Do středu víru vyklepneme vejce. Vaříme asi 3...

Hlavní jídla

Krůtí nudličky na žampionech

Krůtí maso si pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli a česnek si nadrobno nakrájíme a necháme je zesklovatět na másle. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme je...

Přílohy

Dušené kysané zelí

Kysané zelí důkladně propláchneme ve vlažné vodě. V hrnci si rozehřejme sádlo a na něm dozlatova opražíme cibuli. Jakmile začne cibulka chytat hnědou barvu přidáme zelí, kmín a podlejeme trochou...

Ostatní

Boloňská omáčka na špagety

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Mezitím si najemno pokrájíme cibuli a přidáme ji do hrnce. Poté si nadrobno...

Polévky

Fazolová polévka z konzervy

Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme asi 10 minut na olivovém oleji. Poté přilejeme rajčata a zeleninový vývar. Polévku...

Hlavní jídla

Těstoviny se zeleninou

Do vroucí vody dáme vařit těstoviny. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev nahrubo nastrouháme, řapíkatý celer a červenou papriku pokrájíme na malé kousky. Na pánvi...

Tip na recept

všechny recepty >

Trhané vepřové maso

Vepřové maso naložíme do oleje, který jsme smíchali s nadrobno nakrájeným rozmarýnem a tymiánem, prolisovaným česnekem a bobkovým listem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Troubu...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Ostatní:

Bílková poleva

Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a škrobem. Vše mícháme metličkou nebo metličkovým šlehačem cca 10 minut. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu citronové šťávy,...

Polévky:

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené...

Polévky:

Zelňačka

Kysané zelí scedíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby bylo ponořené a vaříme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do jiného hrnce. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme k...

Hlavní jídla:

Pastýřský koláč (Shepherd´s Pie)

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme vodu, přidáme máslo, rozšťoucháme, přilijeme ohřáté mléko a smetanu a vymícháme dohladka. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme vaječný žloutek. Směs důkladně...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte