spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Hlavní jídla

recept

Srnčí ragú na víně

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

srnčí přední (bez kosti): {600} g

kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): {200} g

cibule: {1} ks

rajčatový protlak: {40} g

švestková povidla: {40} g

kvalitní suché červené víno: {200} ml

česnek – stroužek: {1} ks

olej nebo sádlo

sůl

celý pepř

nové koření

bobkový list

tymián

čerstvá šťáva z citronu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Srnčí ragú na víně – recept

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem.

Podle potřeby podléváme maso horkou vodou a dusíme ho za občasného míchání do změknutí asi 90 minut. Když je maso skoro měkké, dochutíme srnčí ragú povidly, citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem.

Srnčí ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem nebo rozpečeným chlebem.

Tip: Místo podlévání vodou, můžeme použít vývar.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka orestujeme maso, které osolíme a opepříme. Přendáme ho do pekáčku a uložíme na teplé místo....

Hlavní jídla

Kuřecí ragú

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi si mezitím rozpustíme máslo společně s trochou oleje. Na rozpálené směsi másla a oleje smažíme...

Hlavní jídla

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer,...

Hlavní jídla

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli...

Tip na recept

všechny recepty >

Houbový guláš

Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a podusíme na cibulce. Zasypeme červenou paprikou, zaprášíme lžicí mouky, zalijeme horkým vývarem a pár minut houbový guláš povaříme. Přidáme sůl, pepř a majoránku. Houbový guláš podáváme s těstovinami nebo pečivem.

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na...

Hlavní jídla:

Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté...

Hlavní jídla:

Houbové ragú

V pánvi rozehřejeme máslo na oleji a přidáme očištěné pokrájené houby spolu s nasekanou cibulkou a orestujeme. Přidáme česnek, rozmarýn, tymián a nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme podle chuti. Houbové ragú podáváme s rýží nebo těstovinami.

Hlavní jídla:

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli dozlatova, přidáme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte