spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Hlavní jídla

recept

Srnčí medailonky na víně

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

srnčí panenka nebo hřbet: {400} g

červené víno: {150} ml

cibule: {1} ks 

česnek - stroužky: {1} ks 

houby: {100} g

jalovec: {2} ks

tymián - špetka: {1} ks 

rozmarýn - špetka: {1} ks

sůl

pepř

olej nebo sádlo 

hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Srnčí medailonky – recept

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet.

Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran na oleji nebo sádle. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme marinádou z vína, cibule a bylinek. Omáčku vaříme do zhoustnutí a scedíme.

Srnčí medailonky podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami zalité omáčkou.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 3 lidí

Přečteno: 1157x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou...

Tip na recept

všechny recepty >

Cuketový koláč z listového těsta

Cukety nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme v cedníku pustit vodu asi 30 minut. Propláchneme a necháme dobře vysušit. Osušení můžeme urychlit papírovým ubrouskem.  Listové těsto vtlačíme do formy na koláč a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a...

Hlavní jídla:

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na...

Hlavní jídla:

Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté...

Hlavní jídla:

Jelení medailonky

Medailonky z jelení svíčkové potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným jalovcem a ovážeme kuchyňským provázkem, aby medailonky držely tvar. Pod provázek zastrčíme jehličky rozmarýnu.  V pánvi...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte