spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Srnčí guláš

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

srnčí kýta: {300} g

větší cibule: {1} ks

stroužky česneku: {2} ks 

mletá sladká paprika 

majoránka 

pepř 

sůl 

olej nebo sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Srnčí guláš – recept

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté podlijeme vodou, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Maso by mělo být v tekutině z větší části ponořeno.

Za občasného míchání dusíme v hrnci pod pokličkou a podle potřeby podléváme. Jakmile je maso měkké, tedy asi po dvou hodinách dušení, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme. 

Srnčí guláš podáváme se špeclemi, knedlíkem nebo pečivem. Do guláše můžeme přidat dle chuti také divoké koření (jalovec, bobkový list, nové koření).

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek,...

Tip na recept

všechny recepty >

Vepřové nudličky se zeleninou a nudlemi

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme s olivovým olejem a sójovou omáčkou a necháme v lednici asi 2 hodiny. Čínské nudle uvaříme podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Vyplatí...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a...

Hlavní jídla:

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na...

Hlavní jídla:

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin...

Hlavní jídla:

Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte