spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Hlavní jídla

recept

Španělský ptáček

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí roštěná - plátky: {2} ks

hovězí vývar: {400} ml

vejce natvrdo: {1} ks

anglická slanina - plátky: {5} ks

cibule: {1} ks

jarní cibulka: {1} ks

nakládané okurky: {2} ks

kvalitní párek: {1} ks

dijonská hořčice: {2} KL

olej nebo sádlo

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Španělský ptáček – recept

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, čtvrtku párku, čtvrtku vejce natvrdo, půlku nakládané okurky a kousek jarní cibulky. Zabalením vytvoříme závitky a ty převážeme potravinářskou nití nebo provázkem.

Cibuli a zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme olej nebo lépe sádlo, osmahneme na něm cibuli a slaninu, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vroucím vývarem, opepříme, přidáme trochu dijonské hořčice a dusíme asi hodinu až hodinu a půl doměkka. Občas vše zamícháme a podlijeme vývarem. Asi v polovině doby přidáme nadrobno pokrájené zbytky vejce, párku a okurky, omáčku můžeme dochutit lákem z okurek.

Španělský ptáček se nejčastěji podává s dušenou rýží. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Plněné kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké pravidelné plátky. V případě potřeby jednotlivé porce naklepeme tak, aby vznikly zhruba stejně velké obdélníky. Kuřecí maso z obou stran...

Tip na recept

všechny recepty >

Borůvkové smoothie s banánem

Oloupané banány nakrájíme na kolečka, zakapeme citrónovou šťávou a společně s borůvkami, chia semínky, jogurtem a kokosovým mlékem rozmixujeme.  Borůvkové smoothie s banánem můžeme dosladit javorovým sirupem a ozdobit lístky máty.

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Pomazánky:

Pomazánka z ricotty

Ricottu ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, podle požadované konzistence do pomazánky přidáme trochu olivového oleje. Nakládaná rajčata, kapary a petrželku můžeme přidat přímo do pomazánky, v tom případě...

Předkrmy a chuťovky:

Šunková rolka s křenem

Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme společně s koprem k ušlehané smetaně. Jemně osolíme a opepříme. Plátky šunky rozprostřeme na každý dáme...

Hlavní jídla:

Guláš z hlívy ústřičné

V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté přidáme nakrájenou hlívu, brambory, podlijeme vodou (stačí několik lžic) a podusíme. Přidáme rajčatový...

Nápoje:

Jablečné smoothie se skořicí

Jablka zbavená jadřinců nakrájíme na malé kousky a v mixéru rozmixujeme. Přidáme ořechy, jogurt, špetku skořice a trochu medu, opět promixujeme. Podle požadované konzistence dolijeme mlékem a společně naposledy promixujeme. 

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte