Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smetanová omáčka z lišek Hlavní jídla
11. 09. 2017 Přečteno: 12379x

Smetanová omáčka z lišek

Ingredience
- +
  • čerstvé lišky: 250
  • smetana ke šlehání: 120 ml 
  • bílé víno: 50 ml 
  • máslo: {1 PL} 
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Smetanová omáčka z lišek - recept

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Dusíme asi pět minut a přidáme smetanu ke šlehání. Smetanová omáčka z lišek se vaří asi 15 minut na středním plameni. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Výborná je omáčka s těstovinami, domácím houskovým nebo bramborovým knedlíkem či bramborovými noky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Tip na recept

Polévka pak choi

Polévka pak choi

Rýžové nudle si uvaříme. Zelí pak choi očistíme. Zvlášť nakrájíme na plátky bílou a zelenou část. Mrkev nakrájíme na tenko, čerstvý zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi si rozehřejeme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Věnečky z odpalovaného těsta

Dezerty: Věnečky z odpalovaného těsta

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání…

Marmeláda z mirabelek

Ostatní: Marmeláda z mirabelek

Mirabelky omyjeme, zbavíme stopek a pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V…

Jablkové růžičky

Dezerty: Jablkové růžičky

Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s…

Žampionová krémová polévka

Polévky: Žampionová krémová polévka

Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo širší plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky,…