Slávky na víně
Ingredience
- slávky: 1000 g
- šalotka: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 100 ml
- olivový olej: 50 ml
- čerstvá petrželka
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce orestujeme. Směs zalijeme vínem, vhodíme připravené slávky a na jemno pokrájenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a jemně promícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou a slávky na víně vaříme asi 5 – 6 minut. Po dokončení zkontrolujeme, zda se nám všechny slávky otevřely. Ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme.
Slávky na víně podáváme ideálně s opečenou bylinkovou bagetou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…
Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého…
Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po…
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Přidáme víno,…
Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, papriku, trochu oleje a necháme v lednici asi 1 hodinu. Na rozehřátém oleji…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Koupím malpu kapucínskou
Nic
Chtěl jsem se optat jestli nevíte jak mám postupovat když mám narkolepsií s kataplexií,jestli se toho mohu zba...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Začněte tím, že si na rozpáleném oleji v ohnivzdorné pánvi (ta, kterou můžete umístit do trouby) orestujete jemně…
Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut…
Kachnu opláchneme, osušíme, naporcujeme na čtvrtky, osolíme, okmínujeme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka,…
Rýži důkladně propláchneme a uvaříme dle návodu. Rýži si můžeme uvařit i dopředu. Kuřecí maso nakrájíme na kostky…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.