spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1445 receptů

Ostatní

recept

Šípková marmeláda

Ingredience

zralé šípky: {500} g

cukr krupice: {300} g

voda: {500} ml

hřebíček: {2} ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Šípková marmeláda - recept

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě důkladně promačkáme, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny. 

Do hrnce přidáme cukr, hřebíček a opět přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě asi 30 minut, až šípková marmeláda zhoustne. Vytáhneme hřebíček, naplníme čisté sklenice, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a takto necháme vychladnout.

Šípková marmeláda se skladuje na suchém, temném místě, po otevření v lednici. Můžeme ji používat na sladké pečivo, jako přísadu do dezertů nebo omáček k masu. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Šípková omáčka

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky měkké, vyndáme hřebíčky a šípky rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmixované šípky...

Tip na recept

všechny recepty >

Švestková omáčka k masu

Rozehřáté máslo zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Postupně přidáváme vodu a stále mícháme. Vody přidáme celkem asi 400 - 500 ml podle požadované výsledné hustoty omáčky. Zamícháme švestková povidla, kůru z...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Mangové čatní

Smícháme cukr s octem a přivedeme k varu. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté nakrájíme mango na malé kousky a přidáme do hrnce. Následně přidáme všechny další ingredience a za stálého míchání vaříme do...

Ostatní:

Pomerančová marmeláda

Kůru z pomerančů nastrouháme nebo nakrájíme na velmi tenké proužky. Polovinu dužiny zbavenou pecek rozmixujeme, dáme do hrnce společně s pomerančovou kůrou, zbylou dužiovnou nakrájenou na malé kousky, želírovacím...

Dezerty:

Syrniki

Smícháme tvaroh, oba cukry, špetku soli, vejce a citrónovou kůru. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke tvarohu. Umícháme lepkavé těsto, ze kterého tvarujeme pomocí namočené lžíce placky velké asi jako...

Přílohy:

Cibulová marmeláda

Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, tymián, špetku soli a pepře a promícháme. Zasypeme cukrem a při...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte