spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1483 receptů

Přílohy

recept

Salát z červené čočky

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

červená čočka: {200} g 

červená cibule: {0.5} ks

olivový olej: {2} PL  

citron: {0.5} ks 

hořčice: {1} KL  

med: {1} KL  

sůl 

pepř 

petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Salát z červené čočky - recept

Na množství čočky dáme do hrnce dvojnásobné množství vody. Čočku vaříme asi 8 minut, nesmíme ji rozvařit. Aby si zachovala svou hezky červenou barvu a v salátu vynikla, zakápneme ji při vaření šťávou z citronu. Čočku slijeme a promícháme se zálivkou z oleje, medu, hořčice, nastrouhané kůry a šťávy z citronu. Přidáme na velmi jemná kolečka nakrájenou cibuli, petrželku a salát dle potřeby osolíme a opepříme.

Salát z červené čočky podáváme vychlazený.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Přečteno: 4706x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Indický dhál z červené čočky

Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (asi 20 minut). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Na oleji necháme rozvonět římský kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme...

Hlavní jídla

Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak, aby byla čočka akorát ponořená. Osolíme, opepříme a vaříme dle návodu na obalu,...

Přílohy

Červená čočka jako příloha

Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a zhruba pět minut restujeme. Potom přidáme červenou čočku, loupaná rajčata a...

Hlavní jídla

Čočka na kyselo

Čočku přebereme, propláchneme a necháme ve studené vodě namočenou do dalšího dne. Vodu slijeme a vaříme v nové, aby čočka byla lépe stravitelná. Čočku zalijeme vodou tak, aby byla tak akorát...

Tip na recept

všechny recepty >

Krevety na česneku a bílém víně

Krevety omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme celé stroužky česneku a při mírné teplotě je zlehka osmažíme. Pozor ale, aby delší tepelnou úpravou česnek nezhořhl. Stroužky vyjmeme z pánve a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme...

Pomazánky:

Pomazánka z červené čočky

Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou...

Hlavní jídla:

Čočkové karbanátky z červené čočky

Na olej dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Osolíme, opepříme a k zelenině přidáme kari koření. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut do změknutí. Do jiného hrnce...

Přílohy:

Červená čočka jako příloha

Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a zhruba pět minut restujeme. Potom přidáme červenou čočku, loupaná rajčata a přidáme zhruba stejné...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte