spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Hlavní jídla

recept

Roastbeef

Ingredience

nízký roštěnec: 1 kg

portské víno: 3 PL

hrubozrnná dijonská hořčice: 1 PL

olivový olej

čerstvý tymián

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Roastbeef – recept

Maso na roastbeef naložíme den předem. Očistíme ho, odblaníme, osolíme, opepříme, pomažeme dijonskou hrubozrnnou hořčicí, zakapeme vínem a přidáme tymián. Takto upravené maso zabalíme do sáčku a dáme do lednice.

Maso by mělo být v lednici minimálně 12 hodin. Poté ho vytáhneme a ještě 2 hodiny necháme v pokojové teplotě. Svážeme provázkem tak, aby z masa byl pravidelný váleček.

Troubu vyhřejeme na 100 °C, rozpálíme olivový olej na pánvi a maso na ní zprudka ze všech stran opečeme. Celková doba masa na pánvi by měla být zhruba 5 minut. Poté maso vložíme do trouby, podlijeme šťávou či zbytkem vína a pečeme asi hodinu a půl.

Až je roastbeef hotový, necháme ho chviličku odpočinout, pokrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s rozpečenou bagetkou, bramborovými dukátky nebo grilovanou zeleninou. Roastbeef chutná skvěle také s pepřovou omáčkou.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Hovězí roštěnky

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky. Rozehřejme pánev, na které na troše oleje rozpustíme máslo a opečeme na něm roštěnky z obou stran. Uložíme je do tepla a na pánvi osmažíme cibulku...

Tip na recept

všechny recepty >

Pečený pstruh

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na plátky...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Těstoviny s lososem a sušenými rajčaty

Lososa očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušená rajčata pokrájíme, parmazán nastrouháme. Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm...

Dezerty:

Pařížská šlehačka

Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Necháme vychladnou a uležet v lednici do dalšího dne, jinak by se nám pařížská šlehačka srazila. Další den vyšleháme dotuha a můžeme...

Předkrmy a chuťovky:

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na špejli. Pečeme na...

Hlavní jídla:

Zapečené těstoviny s brokolicí

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu al dente (na skus) a ihned propláchneme studenou vodou. Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut. Také ihned propláchneme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte