spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Polévky

recept

Ribollita

Ingredience

bílé fazole: 300 g

cibule: 1 ks

kapusta: ¼ hlávky

mrkev: 2 ks

zralá rajčata: 400 g 

olivový olej

mletý pepř 

sůl 

den starý chléb: 400 g

brambora: 1 ks

bazalka

šalvěj

petrželka

celerová nať

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Ribollita – recept

Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu druhý den slijeme a fazole dáme vařit doměkka. Listy kapusty nakrájíme na kousky, rajčata spaříme vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Bramboru nakrájíme na kostky, mrkev s cibulí najemno a bylinky nasekáme a vše lehce opečeme na olivovém oleji. Jak nám cibule zezlátne, přidáme do hrnce rajčata a fazole i s vodou, kapustu i nakrájenou bramboru. Když brambory změknou, osolíme a opepříme. Přilijeme vroucí vodu dle požadované hustoty a necháme asi hodinu pomalu vařit. Chleba navrstvíme do většího hrnce, zalijeme hotovou polévkou a necháme do druhého dne uležet. Poté ještě krátce povaříme. Ribollita musí být hodně hustá. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Na oleji dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a minutu smažíme. Poté do hrnce přidáme mrkev a petržel nakrájené na menší kostičky a restujeme další...

Tip na recept

všechny recepty >

Pečené brambory v popelu

Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit dostatečnou vrstvu popela. Důležité je, aby se brambory nedotýkaly žhavých uhlíků, ale pekly se opravdu jen v...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

Polévky:

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené...

Polévky:

Polévka z pečených rajčat

Do pekáče dáme na polovině másla upéct rajčata. Jakmile rajčata změknou, oloupeme je. V hrnci na zbytku másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná rajčata a bazalku. Zalijeme vývarem nebo horkou...

Polévky:

Polévka z pečeného česneku

Neoloupaný česnek přepůlíme napříč, vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a dáme na 170 °C péct po dobu asi 35 - 40 minut a pak necháme vychladnout. V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a na...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte