spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1592 receptů

Pomazánky

recept

Pórková pomazánka

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

tvaroh: {125} g

řecký jogurt: {2} PL 

pórek dle chuti 

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Pórková pomazánka – recept

Pórek nakrájíme, smícháme s tvarohem a řeckým jogurtem, podle chuti osolíme. Pak dáme odležet na několik hodin do lednice. Syrová cibulová zelenina může některým lidem působit zažívací problémy, proto je dobré ji nejdříve před použitím spařit horkou vodou. Necháme ji okapat, pak ji propláchneme studenou vodou a dáme vychladnout. Jakmile zchladne, můžeme zamíchat s tvarohem a jogurtem.

Pórková pomazánka se podává k pečivu nebo také jako dip k syrové, na proužky nakrájené, zelenině. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Přečteno: 1439x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Pomazánky

Cuketová pomazánka

Cukety si omyjeme a rozřízneme podélně na čtvrtiny. Vykrojíme měkkou část se semeny a zbytek cuket nastrouháme na struhadle nahrubo, přendáme do cedníku, osolíme a necháme pustit vodu. Cuketu...

Tip na recept

všechny recepty >

Ďábelská směs na topinky

Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostičky, cibuli a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme chilli, mleté maso a necháme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Pomazánky:

Jednoduchá kaviárová pomazánka

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené bylinky. Kaviárová pomazánka je výborná s pečivem, které potřeme trochou olivového oleje a opečeme na pánvi dokřupava. 

Pomazánky:

Pomazánka s kapary

V misce smícháme smetanový sýr se změklým máslem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a utřeme dohladka. Cibuli, papriku a kapary nakrájíme najemno a přidáme nastrouhaný sýr. Vše důkladně promícháme a podáváme na čerstvém pečivu. 

Pomazánky:

Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na drobné kousky a připojíme...

Pomazánky:

Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a společně s okurkami přidáme k tvarohové směsi. V případě, že je...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte