Pomazánka z uzené makrely
Ingredience
- uzená makrela: 150 g
- Lučina: 100 g
- jarní cibulka: 1 ks
- vařená vejce: 2 ks
- hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na drobné kousky a připojíme ke směsi. Přidáme Lučinu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Pokud nemáme po ruce Lučinu, pomazánka z uzené makrely se dá připravit také z másla, bílého jogurtu nebo tvarohu. Vše pak vidličkou důkladně promícháme, větší kousky ryby utřeme.
Pomazánka z uzené makrely je nejlepší mírně vychlazená s čerstvým pečivem. Ozdobit ji můžeme čerstvou petrželkou a plátkem citronu.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran…
Začněte tím, že si v rendlíku svaříte vodu s cukrem a kůrou z citronů. Po deseti až patnácti minutách cukrový sirup odstavte z plotny a nechte zchladnout. Až se tak stane, vlijte do sirupu citronovou šťávu a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...
Koupím malpu kapucínskou
Nic
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Maso osolíme, opepříme a potřeme důkladně směsí bylinkového pesta s medem. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme.…
Sušenou šalvěj zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut vyluhovat. Přecedíme přes sítko, osladíme medem a…
Mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, cibuli nahrubo, vývar ohřejeme. V hrnci na rozehřátém oleji rozpustíme…
Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.