spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1445 receptů

Pomazánky

recept

Pomazánka z pečeného masa

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

pečené kuřecí maso: {120} g 

česnek - stroužky: {1} ks  

vejce natvrdo: {1} ks  

cibule: {0.5} ks 

máslo: {1} PL  

dijonská hořčice: {1} KL  

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Pomazánka z pečeného masa – recept

Upečené maso umeleme společně s cibulí a přidáme utřený česnek. Vše osolíme, přimícháme hořčici, rozměklé máslo a nakrájené uvařené vejce. Vzniklou směs pomocí mixéru vyšleháme do pěny.

Pomazánka z pečeného masa je výborná ve chvíli, kdy potřebujeme zužitkovat zbytky upečeného masa. Kromě kůřecího můžeme použít maso vepřové, ale také uzené, bůček nebo vařené hovězí maso z vývaru. Experimentovat můžeme také s přidáváním zeleniny, jakou je například celer, mrkev nebo petržel (uvařená zelenina z polévky).

Pomazánka z pečeného masa se podává s pečivem, dozdobit si ji můžeme pažitkou nebo kyselou okurkou. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 1246x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Pomazánky

Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na...

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za občasného míchání dusíme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Pomazánky:

Jednoduchá kaviárová pomazánka

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené bylinky. Kaviárová pomazánka je výborná s pečivem, které potřeme trochou olivového oleje a opečeme na pánvi dokřupava. 

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte