Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomalu pečené vepřové koleno Hlavní jídla
05. 06. 2019 Přečteno: 11833x

Pomalu pečené vepřové koleno

Ingredience
- +
  • vepřové koleno: 1 ks
  • stroužky česneku: 3 ks
  • plnotučná hořčice: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pomalu pečené vepřové koleno – recept

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky (dáme si pozor, aby nůž nezajel až do masa). Koleno pořádně nasolíme ze všech stran a také opepříme a pokmínujeme. Česnek prolisujeme, smícháme ho s hořčicí a prsty vetřeme do vepřového kolena.

Připravené koleno vložíme do pekáče, podlijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dáme péct na 2,5 hodiny. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 180°C a koleno ještě asi 1,5 hodiny podle velikosti dopékáme. Průběžně doléváme do výpeku vodu a občas jím koleno přelijeme. Místo vody můžeme použít černé pivo pro ještě lepší chuť. 

Pomalu pečené vepřové koleno podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, nastrouhaným křenem, hořčicí a sterilovanou zeleninou (feferonkami, okurkami, cibulkami atd.). Pokud chceme dosáhnout ještě lepší chuti, necháme koleno ve směsi hořčice marinovat přes noc.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Dara
    15. 11. 2022 | 14:24
    waw, užasné. Taky ho miluji a proto jsem si koupila velký nůž na krájené takového masa Ivo premium https://profikuchar.cz/c/santoku-noze-nakiri/ivo-premier-nuz-santoku-18-cm-9032218 . Doporučuji všem, kteří krájí velké kusy masa!

Podobné recepty

veprove-koleno-na-cernem-pive.jpg Hlavní jídla

Vepřové koleno na černém pivě

Kůži kolena nakrojíme do mřížky. Do masa vetřeme hořčici, sůl, pepř, kním, papriku a na plátky nakrájený česnek. Koleno vložíme do pekáče a zasypeme jej nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme bobkový list a…

pecene-koleno.jpg Hlavní jídla

Pečené koleno

Smícháme pivo s třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kečup, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a to vše smícháme s olejem, až vznikne hladká marináda na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Tvarůžková pomazánka

Pomazánky: Tvarůžková pomazánka

Tvarůžky nakrájíme nadrobno, smícháme s krémovým sýrem, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pažitku.…

Jednohubky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky z listového těsta

Z vyváleného těsta vykrájíme menší  kolečka, můžeme použít vykrajovátka na linecké cukroví. Polovinu koleček…

Květáková rýže s krevetami

Hlavní jídla: Květáková rýže s krevetami

Růžičky květáku rozmixujeme na drobné kousky. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi…

Jelení guláš

Hlavní jídla: Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze…