spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Pomalu pečené vepřové koleno

Ingredience

vepřové koleno: 1 ks

stroužky česneku: 3 ks

plnotučná hořčice: 2 PL

sůl

pepř

drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Pomalu pečené vepřové koleno – recept

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky (dáme si pozor, aby nůž nezajel až do masa). Koleno pořádně nasolíme ze všech stran a také opepříme a pokmínujeme. Česnek prolisujeme, smícháme ho s hořčicí a prsty vetřeme do vepřového kolena.

Připravené koleno vložíme do pekáče, podlijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dáme péct na 2,5 hodiny. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 180°C a koleno ještě asi 1,5 hodiny podle velikosti dopékáme. Průběžně doléváme do výpeku vodu a občas jím koleno přelijeme. Místo vody můžeme použít černé pivo pro ještě lepší chuť. 

Pomalu pečené vepřové koleno podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, nastrouhaným křenem, hořčicí a sterilovanou zeleninou (feferonkami, okurkami, cibulkami atd.). Pokud chceme dosáhnout ještě lepší chuti, necháme koleno ve směsi hořčice marinovat přes noc.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 2018x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Pečené koleno

Smícháme pivo s třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kečup, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a to vše smícháme s olejem, až vznikne hladká...

Tip na recept

všechny recepty >

Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je...

Hlavní jídla:

Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v hladké...

Hlavní jídla:

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme marinovat...

Pomazánky:

Masová pomazánka na topinky

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Pečené vepřové maso umeleme v mlýnku, smícháme s nastrouhaným vejcem, okurkou a cibulí, majoránkou a hořčicí. Podle chuti osolíme a opepříme. Masová pomazánka na topinky...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte