spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Hlavní jídla

recept

Pomalu pečená krkovice

Ingredience

krkovice vcelku: {1} kg

cibule: {1} ks

rozmarýn - snítka: {1} ks

bobkový list: {3} ks

sůl

pepř

kmín

sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Pomalu pečená krkovice - recept

Dno pekáče vymažeme sádlem, pokladem cibulí nakrájenou na širší kolečka, na cibuli položíme krkovici osolenou a opepřenou ze všech stran, kterou můžeme svázat provázkem, aby při pečení držela tvar. Krkovici posypeme kmínem, rozmarýnem, přidáme bobkový list, podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 170 °C asi 4 hodiny. Odkryjeme a dopečeme asi 20 minut dozlatova. 

Maso nakrájíme na plátky, z výpeku odstraníme bobkový list, příp. větvičku rozmarýnu a maso vrátíme do výpeku, který můžeme předtím přepasírovat nebo rozvařenou cibuli rozmixovat. 

Pomalu pečená krkovice se podává se zelím a knedlíkem, ale i s chlebem nebo bramborovými noky. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 33 lidí

Přečteno: 19399x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Vepřová pečeně

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do pekáče k masu. Přidáme také česnek utřený se solí. Podlijeme vodou a pečeme asi 90 minut na 180 °C,...

Tip na recept

všechny recepty >

Tvarohová pomazánka s vejci

Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s tvarohem a změklým máslem. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a necháme v lednici asi 30 minut vychladit.   Tvarohová pomazánka s vejci se podává na čerstvém pečivu. 

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je...

Hlavní jídla:

Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v hladké...

Hlavní jídla:

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme marinovat...

Pomazánky:

Masová pomazánka na topinky

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Pečené vepřové maso umeleme v mlýnku, smícháme s nastrouhaným vejcem, okurkou a cibulí, majoránkou a hořčicí. Podle chuti osolíme a opepříme. Masová pomazánka na topinky...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte