spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Pljeskavica

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

mleté hovězí maso: {200} g

mleté vepřové maso: {200} g

cibule: {0,5} ks

olivový olej: {2} PL

čerstvá petrželka 

mletý černý pepř

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Pljeskavica – recept

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 3 lidí

Přečteno: 2728x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Karbanátky z mletého masa

Utřeme česnek se solí, cibuli nasekáme najemno, smícháme všechny suroviny a důkladně propracujeme. V pánvi rozpálíme olej a ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z...

Tip na recept

všechny recepty >

Bezlepkové linecké cukroví

Obě mouky a moučkový cukr prosejeme přes síto a smícháme. Přidáme nastrouhané máslo, vejce a nastrouhanou kůru z citrónu (pouze žlutou část). Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet,...

Hlavní jídla:

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte