spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Hlavní jídla

recept

Pečená vepřová plec na rozmarýnu

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vepřová plec vcelku: {400} g

snítka rozmarýnu: {1} ks

cibule: {1} ks

stroužky česneku: {6} ks

bobkový list: {2} ks

bylinkové máslo: {2} PL

sádlo: {1} PL

sůl

pepř

drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Pečená vepřová plec na rozmarýnu - recept

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ze všech stran potřeme změklým bylinkovým máslem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pekáček vymažeme sádlem, dno poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme bobkový list, neoloupaný česnek a polovinu snítky rozmarýnu (malou snítku můžeme dát celou). Na cibuli položíme maso, posypeme zbytkem rozmarýnu, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 190 °C asi 1 hodinu. Odkryté dopečeme na 220 °C dozlatova asi 15 - 20 minut

Z výpeku odstraníme rozmarýn, česnek, bobkové listy a šťávu rozmixujeme dohladka. 

Pečená vepřová plec na rozmarýnu se podává nakrájená na plátky se zelím a knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Vepřová pečeně

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do pekáče k masu. Přidáme také česnek utřený se solí. Podlijeme vodou a pečeme asi 90 minut na 180 °C,...

Tip na recept

všechny recepty >

Rajčatové smoothie

Rajčata nařízneme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a zbavíme tzv. bubáků. Rajčata, mrkev a celer nakrájíme na menší kousky a společně s rajčatovou a jablečnou šťávou rozmixujeme. Podle potřeby...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je...

Hlavní jídla:

Vepřová pečeně

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do pekáče k masu. Přidáme také česnek utřený se solí. Podlijeme vodou a pečeme asi 90 minut na 180 °C, dokud vepřová pečeně...

Hlavní jídla:

Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v hladké...

Hlavní jídla:

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme marinovat...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte