Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečená kachna se zelím Hlavní jídla
20. 06. 2018 Přečteno: 3415x

Pečená kachna se zelím

Ingredience
- +
  • středně velká kachna: 1 ks
  • med: 1 PL
  • zelí čerstvé červené: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • sádlo (nejlépe kachní)
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • ocet

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pečená kachna se zelím – recept

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Zakrytou kachnu pečeme 3 - 4 hodiny, není třeba ji příliš kontrolovat. Poté ji vytáhneme z trouby, smícháme část výpeku s medem, směsí kachnu potřeme a vrátíme už nezakrytou zpět do trouby. Kachnu dopékáme až má zlatavou kůrčičku. (Pokud nemáme dost času, můžeme upéct kachnu i rychleji, cca za 1,5 hodiny podle velikosti – 1 hodinu zakrytou a 30 minut nezakrytou – na 180 °C, ale v případě kachny se nám pomalejší pečení na chuti skutečně vyplatí.)

V kastrolu rozehřejeme sádlo, cibulku nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Zelí očistíme, zbavíme košťálu, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do kastrolu. Zelí osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a podusíme do měkka (asi 20 minut podle velikosti hlávky zelí). Uvařené zelí dochutíme trochou octa, pokud máme rádi sladší zelí, přidáme i trochu cukru.

Před podáváním kachnu naporcujeme a z výpeku odebereme přebytečný tuk. Pečená kachna se zelím se skvěle doplňuje s bramborami, houskovým nebo bramborovým knedlíkem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

lilek

Předkrmy a chuťovky: Smažený lilek

Nejprve si očistěte a oloupejte lilek. Poté jej naplátkujte podélně a posolte po celé délce. Na talíři nebo tácu…

Povidlovo-makové lokše

Dezerty: Povidlovo-makové lokše

Brambory vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do měkka (podle velikosti brambor). Když…

Holandské řízky z mletého masa

Hlavní jídla: Holandské řízky z mletého masa

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější,…