spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Ostatní

recept

Ovesná kaše

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

ovesné vločky {100} g 

mléko {250} ml 

med {2} PL 

skořice nebo perníkové koření 

na dozdobení banán, jablko, oříšky...

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Ovesná kaše - recept

Ovesné vločky dáme spolu s mlékem a medem a skořicí nebo perníkovým kořením do rendlíku nebo malého hrnce a pomalu ohříváme. Mícháme, aby se ovesná kaše nespálila. Pokud je ovesná kaše moc hustá, přidáme trochu mléka nebo vody a krátce povaříme. Až získá ovesná kaše správnou konzistenci, dáme ji do hlubokého talíře nebo misky a dozdobíme čerstvým ovocem, oříšky, ořechovým nebo arašídovým máslem nebo čímkoliv dalším, co máme rádi.

Ovesná kaše se dá ochutit prakticky čímkoliv - dále třeba třtinovým cukrem, datlovým nebo javorovým sirupem, agáve sirupem, kakaem, posypat kokosem, přidat mák a citronovou šťávu, proteinový prášek, vaječný bílek aby byla kaše nadýchaná, nebo strouhané jablko či rozmačkaný banán.

Ovesná kaše se samozřejmě dá snadno připravit i ve veganské verzi, s použitím sojového, rýžového, ovesného nebo třeba makového či kokosového mléka.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Nápoje

Domácí ovesné mléko

Ovesné vločky namočíme do vody minimálně na 3 hodiny. Poté přidáme třtinový cukr či jiné sladidlo a rozmixujeme tyčovým mixérem. Domácí ovesné mléko přecedíme přes plátýnko a přelijeme do lahve....

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí listové těsto

Na domácí listové těsto budeme potřebovat dvě těsta, které nakonec spojíme dohromady. Do poloviny mouky rozdrobíme máslo a prohněteme, potom si připravíme druhé těsto. Smícháme mouku, sůl, vajíčko a podle potřeby...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Dezerty:

Domácí granola

Sypké ingredience vysypeme do pekáče a promícháme. Vodu s olejem a medem zvlášť rozšleháme metličkou do řídké pasty. Na pekáči promícháme suchou směs s pastou a pečeme při 100 - 150 ˚C asi 1,5 - 2 hodiny. Při pečení...

Nápoje:

Domácí ovesné mléko

Ovesné vločky namočíme do vody minimálně na 3 hodiny. Poté přidáme třtinový cukr či jiné sladidlo a rozmixujeme tyčovým mixérem. Domácí ovesné mléko přecedíme přes plátýnko a přelijeme do lahve. Skladujeme v lednici,...

Hlavní jídla:

Vločkové karbanátky

Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici, prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti. Z hmoty vytvarujeme...

Polévky:

Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a orestujeme....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte