spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Ostatní

recept

Okurkové tzatziki

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

salátová okurka {75} g

citrónová šťáva {0,5} KL

řecký jogurt {100} g

olivový olej {1} KL

kopr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Okurkové tzatziki – recept

Okurky omyjeme a očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Řecký jogurt si přendáme do středně velké mísy, přimícháme k němu citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek. Jakmile máme řecký jogurt takto ochucený, můžeme se pustit do přípravy okurků. Papírovými ubrousky z nastrouhané okurky vymačkáme co nejvíce vody. Jakmile jsou okurky osušené, přidáme je do jogurtu a promícháme. Můžeme posypat koprem.

Před servírováním okurkové tzatziki uložíme do lednice, kde je necháme nejméně hodinu vychladit.

Pokud nemáme k dispozici originální řecký jogurt, můžeme smícháním klasického bílého jogurtu s tvarohem. Poměr se odvíjí od toho, jak řídký bude samotný tvaroh – čím řidší, tím méně ho musíme ředit bílým jogurtem. Okurkové tzatziki se hodí jako příloha ke grilovaným masitým pokrmům jako je gyros.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Saláty

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurku i se slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, kopr a mátu nakrájíme nadrobno. Smícháme zakysanou smetanu, sůl a pepř podle chuti, trochu cukru a jablečného octa. Veškeré...

Saláty

Okurkový salát s octem

Salátové okurky nastrouháme, osolíme, opepříme a necháme je na chvíli odležet, aby pustily vodu. Vmícháme prolisovaný česnek, cukr a ocet dle chuti.  Všechny ingredience dobře promícháme a necháme...

Tip na recept

všechny recepty >

Konfitovaný králík

Omytého králíka naporcujeme a osolíme. Přidáme citrónovou kůru, polovinu prolisovaného česneku, rozmarýnu a koření. Přikryjeme fólií a dáme do lednice nejlépe přes noc marinovat. Druhý den králíka opláchneme od soli a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Saganaki

Sýr Feta několikrát z obou stran namočíme do ouza a necháme marinovat asi 10 minut. Strouhanku smícháme s bylinkami a pepřem. Sýr Feta v této směsi obalíme a grilujeme dozlatova. Kvalitní sýr zůstane v celku,...

Předkrmy a chuťovky:

Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr, česnek, chilli...

Hlavní jídla:

Vepřové souvlaki

Česnek utřeme se solí a smícháme pomocí metličky s olejem, citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a nadrobno nasekaným koprem. Maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme ho do připravené marinády. Necháme marinovat v...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte