spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Mušle svatého Jakuba

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

mušle svatého Jakuba: {300} g 

sůl 

pepř 

máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Mušle svatého Jakuba - recept

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle. Postupujeme opatrně tak, aby se nenatrhl bílý sval. Po očištění nám zůstane pouze bílý sval o velikosti a tvaru podobnému bonbónu marshmallow. 

Očištěné mušle svatého Jakuba omyjeme a důkladně usušíme. Potom jemně nakrojíme vnější blánu mušle asi třemi řezy. Mušle se pak lépe opeče. Zářezy ale nevedeme do svalu, mušle by se při opékání roztáhly. 

Mušle pečeme na přepuštěném másle ze všech stran do zlatova. Každou stranu mušle ale restujeme pouze několik vteřin tak, aby bylo maso uprostřed téměř syrové. Jedině tak budou mušle krásně šťavnaté a zabráníme jejich rychlému tuhnutí. Hotové mušle ještě jemně osolíme a opepříme dle chuti.

Mušle svatého Jakuba podáváme s jemnými přílohami, jako např. zeleninové pyré, aby vynikla chuť mušlí. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 1104x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Lilkový tatarák

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata si nejdříve spaříme a potom oloupeme a nakrájíme. Vypocený lilek...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

Hlavní jídla:

Paella s mořskými plody

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme. Když rýže...

Hlavní jídla:

Špagety s mořskými plody

Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého citronu a posypeme najemno nasekanou petrželkou.  Špagety připravíme...

Předkrmy a chuťovky:

Slávky na víně

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte