spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1445 receptů

Pomazánky

recept

Mrkvová pomazánka

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

mrkev: {2} ks

ricotta: {1} ks

máslo: {1} PL

česnek - stroužky: {1} ks 

olivový olej

citronová šťáva

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Mrkvová pomazánka – recept

Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Celý proces tepelné úpravy by neměl přesáhnout 5 minut, aby se mrkev nerozvařila. Nakonec můžeme chuť zvýraznit zakápnutím citronovou šťávou.

Orestovanou mrkev necháme vychladnout a pak do ní přidáme ricottu a promícháme. Mrkvová pomazánka se nakonec zakápne olivovým olejem. Pokud nevyhledáváme živočišné produkty, můžeme ricottu nahradit tofu a připravit si tak zcela rostlinnou pomazánku.

Mrkvová pomazánka se podává na oblíbeném pečivu, nejlépe celozrnném. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 5 lidí

Přečteno: 2358x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Saláty

Mrkvový salát

Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Mrkve oškrábeme a společně s jablky nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z citrónu a poloviny pomeranče vymačkáme šťávu a přidáme k salátu, do...

Tip na recept

všechny recepty >

Bramborová pomazánka s tuňákem

Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo prolisujeme. To samé provedeme s vejcem natvrdo. Tuňáka scedíme, natrháme vidličkou a smícháme s bramborami a vejcem. Sýr smícháme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Pomazánky:

Jednoduchá kaviárová pomazánka

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené bylinky. Kaviárová pomazánka je výborná s pečivem, které potřeme trochou olivového oleje a opečeme na pánvi dokřupava. 

Polévky:

Polévka z pečeného česneku

Neoloupaný česnek přepůlíme napříč, vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a dáme na 170 °C péct po dobu asi 35 - 40 minut a pak necháme vychladnout. V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a na...

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Přílohy:

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte