spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Dezerty

recept

Mléčná rýže s jablky

Ingredience

Na 2 porce:

rýže Arborio: 100 g

mléko: 500 ml

třtinový cukr: 40 g

vanilkový lusk: 0.5 ks

jablko: 1 ks

cukr krupice: 1 PL

citrónová šťáva: 1 PL

špetka skořice

máslo: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Mléčná rýže s jablky - recept

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do nepřilnavého hrnce dáme propláchlou rýži, vanilkový lusk i semínka, třtinový cukr, zalijeme mlékem a pozvolna zahříváme až začne mírně vřít. Vaříme při mírné teplote asi 25 minut doměkka a často mícháme, hlavně ke konci, kdy začne mléčná rýže houstnout. 

Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké měsíčky nebo plátky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém jablka pozvolna opékáme, až se cukr zkaramelizuje a jablka změknou. 

Mléčná rýže s jablky se může servírovat ve skleničce, kam na dno dáme část jablíček, navrstvíme rýži a navrch ozdobíme opět jablky. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Mléčná rýže s třešňovým kompotem

V nepřilnavém hrnci přivedeme k varu mléko s vodou a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme 45 minut na kaši. Druhou polovinu vaření často mícháme, aby se rýže nepřipálila.  Do horké kaše...

Tip na recept

všechny recepty >

Nadívané kuře

Kuře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a opaprikujeme ze všech stran (i zevnitř). Do mísy nakrájíme na kostky starší rohlíky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a promícháme. V...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Rýžová polévka se zeleninou

Do horkého zeleninového vývaru přidáme přidáme mrkev a petržel nakrájené na kolečka, rýži, pepř a sůl. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Rozklepneme vejce do hrnečku a přes vidličku vlijeme do vroucí polévky....

Hlavní jídla:

Pilaf

Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a nové koření. Zasypeme syrovou rýži, zalijeme naběračkou vývaru, necháme vyvařit a postup opakujeme,...

Hlavní jídla:

Tikka masala

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do oleje se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso. Před koncem smažení přidáme garam...

Nápoje:

Domácí rýžové mléko

Rýži namočíme do vody a necháme odstát minimálně 24 hodin. Poté přidáme cukr a vanilková semínka a rozmixujeme. Domácí rýžové mléko přecedíme a za pomocí plátýnka vymačkáme vodu z rýže. Domácí rýžové mléko skladujeme v lednici, kde vydrží zhruba 5 dní.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte