spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Masové kuličky z mletého masa

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

mleté maso (směs hovězího a vepřového) {300} g 

mléko {50} ml

malé vejce {1}

malá cibule {1}

strouhanka {30} g

olivový olej {1} KL

čerstvé bylinky (doporučujeme petržel, libeček, pažitku nebo kopr)

sůl

pepř

kardamom {0,5} KL

muškátový oříšek {0,5} KL

brusinková omáčka

bramborová kaše

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Masové kuličky z mletého masa – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji dozlatova. V míse smícháme cibuli a posekané čerstvé bylinky dle našeho výběru s mletým masem, strouhankou, vejcem a kořením. Vše důkladně promícháme. Pokud máme čas, necháme masovou směs odležet pár hodin v lednici. Směs rozdělíme na stejně velké porce a mokrýma rukama z nich tvarujeme malé kuličky. Masové kuličky z mletého masa můžeme smažit na pánvi s přepuštěným máslem nebo olejem, nebo je můžeme péct v troubě a to na 180 °C asi 12 minut.

Masové kuličky z mletého masa můžeme podávat na švédský způsob s brusinkovým džemem a bramborovou kaší. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Masové kuličky v rajčatové omáčce

Smícháme mleté maso, vejce, strouhanku a mléko. Dobře promícháme, osolíme, opepříme, přisypeme polovinu oregana a bazalky a prolisovaný česnek. Tvarujeme středně velké masové kuličky. Ty dáme na...

Tip na recept

všechny recepty >

Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkev nakrájíme na kousky nebo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno. Zázvor očistíme a nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a lehce na něm osmahneme cibulku a zázvor. Přidáme mrkev a podusíme 5 - 10 minut. Zalijeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte