spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1595 receptů

Ostatní

recept

Mandlová omáčka

Ingredience

loupané mandle: {50} g

žloutky: {3} ks

hladká mouka: {1} KL 

estragon

olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Mandlová omáčka – recept

Pokrájené mandle nasucho opražíme na pánvi při nízké teplotě, až se rozvoní. Zaprášíme je hladkou moukou a pomalu vmícháme žloutky s trochou oleje. Osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme špetku estragonu.

Mandlová omáčka se hodí především k rybám, ale i hovězímu masu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Nivová omáčka na těstoviny

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, nivu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme česnek a nejpozději po 1 minutě přimícháme sýr Philadelphia. Přilijeme...

Hlavní jídla

Koprová omáčka

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a...

Ostatní

Citrónová omáčka k rybě

V hrnci připravíme smícháním másla a mouky jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Ztlumíme teplotu, přilijeme smetanu a necháme pořádně prohřát. Osolíme a nakonec přidáme...

Hlavní jídla

Smetanová omáčka z lišek

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na...

Hlavní jídla

Žampionová omáčka se smetanou

Cibuli si nakrájíme na velmi drobné kousky. Necháme ji zpěnit na kousku másla na pánvi. Jakmile bude cibule zlatavá, přidáme k ní žampiony nakrájené na tenké plátky. Restujeme a žampiony osolíme,...

Hlavní jídla

Bazalková omáčka

Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také...

Přílohy

Kari omáčka

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm osmahneme. Přidáme kari dle chuti, zamícháme a přilijeme smetanu. Poté osolíme a...

Tip na recept

všechny recepty >

Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na ozdobu. Rozpálíme si pánev, na troše oleje zpěníme máslo a chřest orestujeme. Poté zasypeme moukou,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Ostatní:

Omáčka chimichurri

V míse smícháme vinný ocet, rozdrcený bobkový list, olivový olej, prolisovaný česnek, chilli koření, rozmarýn, oregano, najemno nakrájenou petrželku, osolíme, opepříme a necháme v lednici 3 hodiny uležet. Výborná...

Ostatní:

Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po...

Hlavní jídla:

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte