spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Polévky

recept

Maďarská fazolová polévka

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

suché fazole: {80} g

vývar z uzeného kolena: {700} ml

maso z vyvařeného kolena: {100} g

uzená slanina: {30} g

cibule: {0.5} ks

mrkev: {1} ks

petržel: {1} ks

bílá paprika: {0.5} ks

zakysaná smetana: {60} g

uzená paprika: {1} PL

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Maďarská fazolová polévka - recept

Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky

V hrnci necháme vypéct slaninu a krátce na ní osmahneme cibuli, mrkev, petržel a papriku. Zaprášíme uzenou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme fazole a vaříme doměkka. Nakonec do maďarské fazolové polévky přijde nakrájené uzené maso, které prohřejeme a polévku zjemníme zakysanou smetanou.

Maďarská fazolová polévka se dochutí pouze pepřem. Sůl není obvykle potřeba, protože vývar z uzeného masa bývá slaný dost. 

TIP: Do této fazolové polévky se někdy přidává i maďarská papriková klobása, která se postará o pikantní chuť. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Polévka z bílých fazolí

Fazole necháme namočené přes noc a propláchneme. Uzené maso, cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme mrkev a...

Polévky

Polévka z fazolových lusků

Na oleji nebo másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme na cca 3 cm nakrájené kousky fazolových lusků, které krátce osmahneme. Do hrnce k luskům dáme na kousky...

Polévky

Fazolová polévka

Fazole necháme namočené do druhého dne. Ve stejné vodě uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na plátky, klobásu na kolečka, papriku na kostičky, česnek prolisujeme a petrželku...

Tip na recept

všechny recepty >

Focaccia

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

Polévky:

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené...

Polévky:

Polévka z pečených rajčat

Do pekáče dáme na polovině másla upéct rajčata. Jakmile rajčata změknou, oloupeme je. V hrnci na zbytku másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná rajčata a bazalku. Zalijeme vývarem nebo horkou...

Polévky:

Polévka z pečeného česneku

Neoloupaný česnek přepůlíme napříč, vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a dáme na 170 °C péct po dobu asi 35 - 40 minut a pak necháme vychladnout. V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a na...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte