Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Losos s holandskou omáčkou Hlavní jídla
18. 09. 2017 Přečteno: 5000x

Losos s holandskou omáčkou

Ingredience
- +
  • čerstvý losos: 400 g
  • žloutky: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • máslo: 100 g
  • suché bílé víno: 300 ml
  • olivový olej
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý kopr, pažitka atd.

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Losos s holandskou omáčkou - recept

Lososa očistíme, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme odpočinout. Mezitím začneme připravovat holandskou omáčku. Svaříme víno společně s nadrobno nakrájenou cibulí a pepřem. Vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane asi čtvrtina původního objemu. Poté necháme mírně vychladnout.

Až máme základ holandské omáčky vlažný, všleháme do něj žloutky a ve vodní lázni pomalu ohříváme. Přitom šleháme, abychom získali omáčku krémovité konzistence. Vmícháme také rozpuštěné máslo a v případě potřeby dosolíme. Udržujeme v teple, ale omáčka nesmí vařit.

Na rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme lososa, stačí z každé strany asi 3 minuty, a poté dopečeme ještě 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

Lososa s holandskou omáčkou můžeme servírovat s opečeným i vařeným bramborem. Ozdobit jej nakonec můžeme koprem, který se k chuti lososa náramně hodí, pažitkou nebo jinými bylinkami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Domácí celozrnný chléb

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Žemlovka s jablky

Dezerty: Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další…

Pohankové rizoto

Hlavní jídla: Pohankové rizoto

Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky…