spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Hlavní jídla

recept

Krůtí medailonky v těstíčku

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

krůtí medailonky: {400} g

vejce: {1} ks

světlé pivo: {100} ml

plnotučná hořčice: {1} KL

hladká mouka dle potřeby

sůl

pepř

olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Krůtí medailonky v těstíčku - recept

Omyté a osušené krůtí medailonky lekce naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme pivo, vejce, hořčici, špetku soli a pepře. Po lžících metličkou vmícháváme hladkou mouku, až vznikne řídké a hladké těstíčko. Necháme ho asi 10 minut odpočinout a opět promícháme. 

Maso obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned vložíme do rozehřátého oleje. Krůtí medailonky v těstíčku smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk a podáváme s lehkým zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Krůtí medailonky na kari

Krůtí medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme na troše oleje rozpustit máslo a zprudka na něm opečeme maso z obou stran. Maso odložíme...

Hlavní jídla

Krůtí medailonky na medu

Na pánvičce smícháme rozehřátý olej se sójovou omáčkou, medem, kari kořením, solí a pepřem dle chuti. Zamícháme, odstavíme ještě před varem a necháme vychladnout. Krůtí maso očistíme, vložíme do...

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí ovesné mléko

Ovesné vločky namočíme do vody minimálně na 3 hodiny. Poté přidáme třtinový cukr či jiné sladidlo a rozmixujeme tyčovým mixérem. Domácí ovesné mléko přecedíme přes plátýnko a přelijeme do lahve. Skladujeme v lednici,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Obrácené řízky

Omyté vepřové řízky lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Lehce pokapeme olejem a necháme v ledničce asi 20 minut uležet. Poté řízky obalujeme ve strouhance, kterou vtlačíme do masa a...

Hlavní jídla:

Holandské řízky z mletého masa

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější, ideálně eidam nebo goudu. Pokud potřebujeme, zředíme směs trochou vody. Z masové směsi tvarujeme přibližně...

Hlavní jídla:

Krůtí závitky

Smícháme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, vejce, česnek a bylinky, směs promícháme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a dáme je asi na 4 minuty povařit do vroucí vody, poté je scedíme. Krůtí prsa rozklepeme...

Hlavní jídla:

Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu restovat na tuku ve větším hrnci. Necháme ji opéct až téměř dohněda. Mezitím nakrájíme krůtí maso na...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte