spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1400 receptů

Přílohy

recept

Karamelizovaná cibule

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

menší cibule: {4} ks

máslo: {1} PL

cukr krupice: {1} PL

citrónová šťáva: {1} PL

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Karamelizovaná cibule - recept

V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Přídáme oloupané cibule rozkrojené na poloviny a 5 minut restujeme (stále mícháme). Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté dusíme doměkka. Odkryjeme, necháme ještě odpařit tekutinu a podáváme. 

Karamelizovaná cibule se výborně hodí jako příloha k masu, rybě nebo pro ozvláštnění salátu. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Cibulová marmeláda

Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, tymián, špetku soli a pepře a promícháme....

Předkrmy a chuťovky

Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si...

Tip na recept

všechny recepty >

Pečená hovězí žebra

Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Do pekáče rozložíme na dno cibuli, bobkový list, nové koření a podlijeme trochou...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Saláty:

Rajčatový salát s cibulí

Rajčata nakrájíme na středně velké kousky, cibuli nadrobno. V misce smícháme studenou vodu, vinný ocet, šťávu z citronu, olivový olej a cukr. Dobře promícháme a nalijeme na rajčatový salát s cibulí. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.

Hlavní jídla:

Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu, zalijeme olivovým olejem,...

Polévky:

Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a...

Předkrmy a chuťovky:

Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si rozklepneme vajíčka a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte