Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní prsa Předkrmy a chuťovky
14. 02. 2020 Přečteno: 3608x

Kachní prsa

Ingredience
- +
  • kachní prsa
  • tymián
  • česnek
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kachní prsa – recept

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky čestvého tymiánu. 

Kachní prsa vložíme na rozpálenou pánev i s odřezky kůže. Zprudka z obou stran (asi 3 minuty z každé strany) opečeme. Vložíme prsa do pekáče a pečeme při 200 °C asi 10 minut. Poté vrátíme prso na rozpálenou pánev kůží dolů a dopečeme kůži dozlatova. 

Výpek slejeme a smícháme s prolisovaným česnekem.

Kachní prsa podáváme za studena nakrájená na tenké plátky a polejeme je česnekovým výpekem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Salát z polníčku s olivami

Salát z polníčku s olivami

Polníček propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Rajčátka překrojíme napůl, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky. Vše smícháme, zalijeme olivovým olejem, podle chuti osolíme,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Glazovaná mrkev na medu

Přílohy: Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme…

Mangové čatní

Přílohy: Mangové čatní

Smícháme cukr s octem a přivedeme k varu. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté nakrájíme mango na malé…

Smažený patizon

Hlavní jídla: Smažený patizon

Patizon oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky patizonu osolíme a necháme je odležet, aby pustily vodu.…

Domácí chléb bez hnětení

Přílohy: Domácí chléb bez hnětení

Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na…