Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jahodové řezy Dezerty
26. 09. 2017 Přečteno: 2329x

Jahodové řezy

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 150 g
  • krystalový cukr: 120 g
  • vejce: 4 ks
  • prášek do pečiva: 0,5 ks
  • olej: 4 PL
  • voda: 4 PL
  • mléko: 500 ml
  • tvaroh: 250 g
  • vanilkové pudinky: 2 ks
  • med na doslazení
  • želatina
  • jahody: 500 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Jahodové řezy – recept

Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků připravíme tuhý sníh a opatrně ho přidáváme do těsta. Pokud se nám těsto zdá moc husté, přidáme trochu vody. V případě, že chceme aby, byly jahodové řezy naspod tmavé, přidáme do těsta 2 lžíce holandského kakaa. Připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň.

Pudinkové prášky rozmícháme v troše mléka a dle návodu připravíme hladký pudink. Necháme vychladnout, přidáme tvaroh, med dle chuti a vyšleháme dohladka. Připravený krém rovnoměrně rozetřeme na upečený a vychladlý korpus a poklademe ho jahodami. Želatinu připravíme dle návodu na obalu a opatrně nalijeme na vrstvu jahod.

Jahodové řezy necháme pořádně ztuhnout v lednici a podáváme. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Domácí meduňkový sirup

Nápoje: Domácí meduňkový sirup

Lístky meduňky otrháme a necháme 48 hodin louhovat ve vychladlé převařené vodě. Přes plátýnko přecedíme do hrnce,…

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…

Rajská omáčka

Hlavní jídla: Rajská omáčka

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme…

Kuřecí stehenní řízky

Hlavní jídla: Kuřecí stehenní řízky

Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, naklepeme přes potravinovou folii tak, aby byly všude…