spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Indická pakora

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

cibule: {1} ks

střední brambory: {3} ks

hladká mouka: {100} g

čerstvý koriandr: {1} PL

sůl: {1} KL

sušený zázvor: {0.5} KL

římský kmín: {0.5} KL

kurkuma: {0.5} KL

garam masala: {0.5} KL

špetka mletého chilli

olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Indická pakora - recept

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce studené vody a opět promícháme, až se vytvoří husté těsto, které obalí zeleninu. Poté ihned smažíme.

Správnou teplotu oleje otestujeme tak, že do něj vhodíme kousek směsi. Pokud rychle zhnědne a ihned stoupá na hladinu, je olej připravený. Lžící vkládáme do oleje kousky směsi a pomocí děrované lžíce hotové vytahujeme. Pakoru odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk

Indická pakora se podává s oblíbeným dipem, například s domácí chilli omáčkou.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Diskuze k receptu: 1 příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Ovšem tohle je veeelká dobrota

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si...

Tip na recept

všechny recepty >

Rajčatové sugo

Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno nasekaný česnek a asi po 1 minutě pokrájená rajčata. Přiklopíme pokličkou a dusíme 10 minut při mírné teplotě. Dochutíme solí, cukrem,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Předkrmy a chuťovky:

Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko rozšleháním vajíček s moukou, škrobem, kořením, solí, pepřem a...

Hlavní jídla:

Domácí rybí prsty

Omyté ryby nakrájíme na špalíčky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet 20 minut v ledničce. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi nebo ve...

Polévky:

Krémová bramborová polévka

Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar zahřejeme, přidáme brambory a povaříme asi 20 minut. Po uvaření brambory rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu a už jen chvíli povaříme. Osolíme,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte