spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Dezerty

recept

Hrníčková bábovka

Ingredience

polohrubá mouka: 2 hrnky

třtinový cukr: 1 hrnek 

vanilkový cukr: 1 PL

mléko: 1 hrnek

máslo: 0.5 hrnku  

vejce: 1 ks

kakao: 1 PL

prášek do pečiva: 1 KL

kůra z poloviny citronu 

máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Hrníčková bábovka - recept

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme dalších asi 5 minut. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přes sítko ji prosejeme k umíchané směsi. Zamícháme a postupně do směsi přidáváme mléko, které zašleháváme. Nakonec do těsta na hrníčkovou bábovku vmícháme vanilkový cukr a citronovou kůru. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní tři čtvrtiny těsta. Do zbylého těsta zamícháme prosáté kakao, zamícháme a nalijeme do formy. 

Hrníčková bábovka se peče asi 50 minut na 180 °C. Jestli je hrníčková bábovka hotová poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme troubu vypnout. Bábovku necháme vychladnout na mřížce. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Přečteno: 1426x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Tvarohová bábovka

V míse nebo v kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem alespoň 5 minut. Potom k nim přidáme změklé máslo a tvaroh a opět šleháme. V jiné míse si mezitím smícháme mouku s práškem do pečiva. Tuto...

Dezerty

Ořechová bábovka

V míse vyšleháme cukr se žloutky. Šleháme alespoň 5 minut, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Potom k ní vmícháme změklé máslo a citrónovou kůru a opět šleháme další 4 minuty. V jiné míse si...

Dezerty

Maková bábovka

Ve velké míse vyšleháme žloutky s práškovým cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky a opět šleháme. Do směsi přidáme kvásek, citronovou kůru, mouku a vařečkou vypracujeme...

Tip na recept

všechny recepty >

Hrachová kaše s uzeným masem

Cibuli nakrájíme na jemno a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Česnek utřeme se solí. Hrách důkladně propláchneme pod tekoucí horkou vodou a dáme vařit. Až bude hrách zcela uvařený, rozmixujeme jej na hladkou...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Dezerty:

Zdravá tvarohová buchta na plech

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít...

Dezerty:

Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně...

Dezerty:

Kynuté buchty

Droždí rozdrobíme a zalijeme přibližně polovinou vlaženého mléka. Přidáme lžičku cukru, důkladně promícháme a droždí necháme chvilku vzejít na teplém místě. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru,...

Dezerty:

Kefírová buchta

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír, olej, vejce a med. Tekutou směs postupně přidáváme do té suché a průběžně šleháme tak, aby nám vzniklo...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte