Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí svíčková na smetaně Hlavní jídla
03. 10. 2017 Přečteno: 14045x

Hovězí svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • hovězí svíčková: 250 g
  • hovězí vývar: 300 ml
  • kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • smetana: 150 ml
  • bílé víno: 30 ml
  • slanina: 40 g
  • máslo: 40 g
  • hořčice: 1 KL
  • ocet nebo citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bobkový list
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Hovězí svíčková na smetaně - recept

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a dáme na teplé místo, do hrnce dáme zbytek slaniny, máslo, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, nové koření a zasypeme asi dvěma lžícemi cukru. Necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, bílé víno a citronovou šťávu. Poté chviličku všechno dohromady podusíme.

Následně přidáme horký hovězí vývar a do hrnce vrátíme hovězí maso. Dusíme přikryté doměkka, nejlépe v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 1,5 hodiny. Maso občas obrátíme.

Maso, bobkový list a nové koření vyndáme, zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme pepřem, solí a octem a za stálého míchání vaříme ještě asi pět minut.

Hovězí svíčková na smetaně chutná báječně s karlovarským či houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 24 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svickova-na-smetane-v-parnim-hrnci.jpg Hlavní jídla

Svíčková na smetaně v parním hrnci

Maso důkladně prošpikujeme slaninou ze všech stran. Potřeme jej olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme hovězí maso, které posypeme lístky tymiánu. Maso by před…

Tip na recept

Polenta

Polenta

Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu. Osolíme a mícháme dřevěnou vařečkou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Jahodový sorbet

Dezerty: Jahodový sorbet

Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a krátce povaříme (až se všechen cukr rozpustí) a necháme vychladnout.…

Jehněčí na česneku

Hlavní jídla: Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a…

Tvarůžkový tatarák

Předkrmy a chuťovky: Tvarůžkový tatarák

Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme…

Kuskus s kuřecím masem

Hlavní jídla: Kuskus s kuřecím masem

Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej a maso na něm orestujeme. Po chvíli…