spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Hovězí guláš z kližky

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí kližka: {350} g

cibule: {350} g

stroužky česneku: {2} ks

sladká paprika: {1} PL

pálivá paprika: {1} KL

rajčatový protlak: {1} PL

hovězí vývar: {300} ml

sádlo: {1} PL

chilli paprička

kmín

majoránka

sůl

pepř

houskový knedlík

cibule na posypání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Hovězí guláš z kližky - recept

Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Přidáme protlak, zaprášíme sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně nadrobno nakrájenou chilli papričkou a pod pokličkou pozvolna dusíme doměkka asi 1,5 hodiny. Asi 15 minut před koncem dušení přidáme česnek a majoránku.

Hovězí guláš z kližky podáváme posypaný syrovou cibulí a pro milovníky chilli i nakrájenou papričkou. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo těstoviny. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Přečteno: 1664x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli...

Tip na recept

všechny recepty >

Houbová pomazánka

Houby očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí podusíme na másle 15 minut. Zakysanou smetanu utřeme s lučinou, přidáme hořčici, sůl, pepř a vmícháme houby s cibulí. Houbová pomazánka se hodí...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Segedínský guláš

Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,necháme zatáhnout a vmícháme mletou papriku. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Na zbylém sádle...

Hlavní jídla:

Fazolový guláš

Fazole na guláš den předem namočíme do studené vody. Vodu slijeme a dáme vařit do nové vody. Jakmile se začnou fazole vařit, začne se na hladině vytvářet pěna, kterou pomocí lžíce sesbíráme. Poté můžeme do vroucí vody...

Hlavní jídla:

Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu restovat na tuku ve větším hrnci. Necháme ji opéct až téměř dohněda. Mezitím nakrájíme krůtí maso na...

Hlavní jídla:

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte