spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Přílohy

recept

Focaccia

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hladká mouka: {500} g 

mléko: {250}ml

olivový olej: {90} ml 

kvasnice: {25} g 

černé olivy bez pecky: {4} PL 

hrubá sůl

čerstvý rozmarýn 

sůl

cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Focaccia – recept

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy nakrájíme na kolečka a poklademe na placky. Přidáme rozmarýn podle chuti, můžeme použít i sušený. Nakonec ještě posypeme placky hrubou solí a zakápneme trochou olivového oleje. Placky dáme na plech a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Nesmíme je však přepéci, pečeme maximálně 20 minut. Focaccia, neboli chléb chudých, se podává jak za tepla, tak za studena. Nejlepší je první den, poté už není tak dobrý.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku...

Tip na recept

všechny recepty >

Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme také obě mouky a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec přidáme vanilkový...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku....

Přílohy:

Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený...

Přílohy:

Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme zakryté v teple kynout. Po vykynutí na vále rozdělíme těsto...

Předkrmy a chuťovky:

Bruschetta s rajčaty [brusketa]

V misce si smícháme olivový olej, balsamico, sůl a mletý černý pepř a touto směsí potřeme jednu stranu plátku bagetky. Předehřejeme si troubu na 180 °C a bagetky necháme zlehka opéct. Rajčata a cibuli nakrájíme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte