Domácí lučina
Ingredience
- bílý jogurt: 200 g
- zakysaná smetana: 100 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou plenou a postavíme ho do vyšší nádoby, do které bude moci odkapávat syrovátka. Na sítko přendáme směs smetany s jogurtem a překryjeme ho druhou plenou. Následně necháme 12 hodin směs při pokojové teplotě pracovat. Domácí lučina se po této době dá ihned jíst, pokud se však chceme více přiblížit verzi kupované, uložíme ji ještě do ledničky.
Domácí lučina se dá dále ochucovat, můžeme ji doplnit bylinkami, česnekem nebo křenem. Její využití je široké, použít ji můžeme jako klasickou pomazánku na chleba, základ pro vytváření dalších typů pomazánek, ale své uplatnění najde také například jako součást receptů s gnocchi či těstovinami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem. Vlejeme do sypké směsi a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na…
Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně zapracováváme vyšlehanou smetanu. Pokud by se nám pribiňáček zdál málo sladký, přidáme cukr nebo banán. …
Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…
Připravíme si domácí bulky na hamburger. Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne. Mleté hovězí maso v míse smícháme s…
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Vejce rozšleháme se špetkou soli, strouhanku smícháme s mandlovými plátky. Maso obalíme nejdříve v hladké mouce, poté ve…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...
Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...
Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na…
Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a…
Do mléka smíchaného s vejcem pomocí metličky zašleháme prosátou mouku se špetkou soli. Hladké těstíčko necháme v…
Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme olej a maso…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.