Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí jelita Hlavní jídla
20. 06. 2018 Přečteno: 5569x

Domácí jelita

Ingredience
- +
  • vepřové maso s kůží: 700 g
  • vepřové vnitřnosti: 400 g
  • kroupy: 400 g
  • škvarky: 100 g
  • cibule: 2 ks
  • černý pepř mletý: 15 g
  • nové koření mleté: 5 g
  • zázvor mletý: 4 g
  • majoránka: 4 g
  • stroužky česneku: 5 ks
  • vepřová krev: 300 ml
  • masový vývar: 100 ml
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí jelito – recept

Do hrnce dáme vařit očištěné maso a vnitřnosti, vaříme doměkka. Kůži z masa odkrojíme, maso nakrájíme na malé kousky. Kůži, vnitřnosti a škvarky pomeleme. Kroupy uvaříme, krev procedíme a smícháme s kroupami a vývarem. Česnek a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme najemno. Maso, umletou směs, kroupy, česnek a cibuli smícháme, osolíme, přidáme koření a důkladně promícháme.

Tlustší střívka plníme směsí a zašpejlujeme. Jelítka vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po vyjmutí jelítka zkontrolujeme propíchnutím, nesmí z nich nevytékat červená tekutina.

Uvařená domácí jelita opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout. Po vychladnutí je uchováváme v lednici.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Smažené brambory

Přílohy: Smažené brambory

Oloupané brambory nakrájíme na poloviny, čtvrtky nebo plátky podle velikosti brambor. Vložíme je do hrnce se…

Smoothie z červené řepy

Nápoje: Smoothie z červené řepy

Červenou řepu nakrájíme na kousky, z pomeranče a limetky vymačkáme šťávu, jablko zbavíme jadřince a nastrouháme.…

Veka z domácí pekárny

Přílohy: Veka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu…

Morkové knedlíčky do polévky

Ostatní: Morkové knedlíčky do polévky

Společně s ostatními ingrediencemi do vývaru přidáme i morkové kosti. Ještě teplý morek vydlabeme a smícháme s…