spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Pomazánky

recept

Domácí burákové máslo

Ingredience

pražené nesolené arašídy: 400 g

med: 1 PL

mořská sůl: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Domácí burákové máslo - recept

Arašídy, med a sůl dáme do mixéru a rozmixujeme. Asi po minutě setřeme nalepené oříšky ze stěn mixéru a tento postup opakujeme asi 5x. Po 5 minutách mixování arašídy pustí dostatek oleje, aby burákové máslo mělo požadovanou konzistenci.

Domácí burákové máslo můžeme použít pro dochucení omáček (hlavně asijských), do krémů na dorty a zákusky nebo jako základ pomazánky. Někdo má rád burákové máslo i jen tak namazané na toustu nebo vánočce. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Ostatní

Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho, dokud se šlehačka nezmění na hrudky. Ubereme otáčky šlehače, následně počkáme, až se...

Tip na recept

všechny recepty >

Banánové muffiny

Banány rozmačkáme vidličkou, vejce utřeme s cukrem a máslem a přidáme k banánům. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme k ostatním ingrediencím, vše důkladně promícháme. Těstem plníme košíčky (jen asi do...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Pomazánky:

Arašídová pomazánka

Arašídy dáme do mixéru, přidáme sůl a cukr a mixujeme v intervalech dlouhých maximálně 30 sekund. Poté vždy mixér necháme minimálně minutu odpočívat, aby se nepřehřál. Po třetím mixování přilijeme olej a znovu...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte