spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Hlavní jídla

recept

Chilli con carne

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí maso: {250} g

malá cibule: {1} ks

červená paprika: {0.5} ks

rajčata z konzervy: {200} g

hovězí vývar: {120} ml

červené fazole z konzervy: {150} g

stroužky česneku: {2} ks

kečup: {1} PL

chilli: {1} KL

sladká paprika: {1} KL

drcený kmín: {0.5} KL

majoránka: {0.5} KL

cukr: {1} PL

sůl

pepř

olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Chilli con carne – recept

Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín, chilli a sladkou papriku. Restujeme společně za stálého míchání asi 5 minut.

Maso přidáme do pánve poté, co ztlumíme teplotu. Maso důkladně promícháme a rozprostřeme po celé pánvi. Maso by se mělo rovnoměrně opéct, pěkně rozdělit a udělat dokřupava. Po celou dobu udržujeme mírný plamen, aby se nic neopékalo příliš zprudka. Česnek by mohl zhořknout.

Když je maso opečené, přilijeme do pánve vývar a rajčata z konzervy. Vše promícháme a přisypeme cukr, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme ještě kečup nebo rajčatový protlak. Společně vaříme ještě asi 15 minut, než se všechny chutě pořádně spojí. V závěru přidáme slité fazole z konzervy, dosolíme a dopepříme dle chuti.

Chilli con carne můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli...

Tip na recept

všechny recepty >

Hrušková povidla

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Hrušky rozvaříme na kaši, kterou ještě rozmixujeme. Do hruškové kaše přidáme podle...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Pomazánky:

Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka je velice jednoduchý, ale zároveň nutričně hodnotný a zdravý pokrm. Při její tvorbě dbáme na kvalitu použitých surovin. Zralé avokádo oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a rozmačkáme. Zakapeme...

Polévky:

Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém pečicím papírem ho upečeme v troubě na 190 °C asi 30 minut.  Na troše oleje necháme zpěnit nakrájenou...

Polévky:

Brynzová polévka

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou bramboru, osolíme a povaříme, dokud brambora nezměkne. Rozmixujeme, bryndzu smícháme se zakysanou smetanou a...

Dezerty:

Perník na plech

Smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a do perníku, skořici, kakao a cukr. V druhé míse smícháme vejce, olej, med a mléko. Vše smícháme dohromady, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte