spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Bulharská sarma

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

zelné listy: {8} ks 

kysané zelí: {250} g 

kečup nebo rajčatové pyré: {150} ml

rajský protlak: {2} PL

sádlo: {2} PL 

smetana: {100} ml

Nádivka: 

mleté maso: {150} g

rýže - hrnek: {0.5}

cibule: {1} ks 

sůl

mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Bulharská sarma – recept

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule přidáme k mletému masu. Do masa vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Zbytek cibule osmažíme dozlatova na sádle. Rozložíme si zelné listy, do kterých dáme trochu nádivky z masa a listy zabalíme. V případě, že se nám listy trhají, lehce je napaříme. Na plech dáme osmaženou cibulku, kysané zelí, malou plechovku rajského protlaku, smetanu ke šlehání a kečup nebo rajčatové pyré. Na to rozložíme listy naplněné masovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Bulharskou sarmu podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Kapustové závitky

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a spaříme vroucí vodou a následně zchladíme studenou vodou, aby se kapustové závitky...

Tip na recept

všechny recepty >

Ravioly se špenátem a ricottou

Smícháme mouku, vejce pár kapek olivového oleje a špetku soli. Podle potřeby přidáváme do těsta po lžičkách vlažnou vodu. Hotové těsto na ravioly necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Špenát spaříme ve vroucí vodě,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Ostatní:

Medová marináda s chilli

Olej, med, sójovou omáčku a worcester pečlivě promícháme, až se med rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a chilli. Do marinády nakládáme maso. Medová marináda se hodí k vepřové krkovici nebo žebírkům....

Pomazánky:

Bramborová pomazánka s tuňákem

Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo prolisujeme. To samé provedeme s vejcem natvrdo. Tuňáka scedíme, natrháme vidličkou a smícháme s bramborami a vejcem. Sýr smícháme...

Předkrmy a chuťovky:

Mušle svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle. Postupujeme opatrně tak, aby se nenatrhl bílý sval. Po očištění nám zůstane pouze bílý sval o velikosti a...

Hlavní jídla:

Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme kusy...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte