spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Hlavní jídla

recept

Bulharská sarma

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

zelné listy: {8} ks 

kysané zelí: {250} g 

kečup nebo rajčatové pyré: {150} ml

rajský protlak: {2} PL

sádlo: {2} PL 

smetana: {100} ml

Nádivka: 

mleté maso: {150} g

rýže - hrnek: {0.5}

cibule: {1} ks 

sůl

mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Bulharská sarma – recept

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule přidáme k mletému masu. Do masa vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Zbytek cibule osmažíme dozlatova na sádle. Rozložíme si zelné listy, do kterých dáme trochu nádivky z masa a listy zabalíme. V případě, že se nám listy trhají, lehce je napaříme. Na plech dáme osmaženou cibulku, kysané zelí, malou plechovku rajského protlaku, smetanu ke šlehání a kečup nebo rajčatové pyré. Na to rozložíme listy naplněné masovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Bulharskou sarmu podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Kapustové závitky

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a spaříme vroucí vodou a následně zchladíme studenou vodou, aby se kapustové závitky...

Tip na recept

všechny recepty >

Medovo-hořčičná zálivka na salát

Jednodušší už to být nemůže. Veškeré ingredience na zálivku dáme do zavařovací sklenice, uzavřeme víčkem a důkladně protřepeme, až se všechny složky propojí.  Medovo-hořčičná zálivka na salát se může připravit i...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Saláty:

Řecký salát

Poměr ingrediencí v řeckém salátu je na každém, zda preferuje více sýra, pikantnější chuť s větším množstvím cibule, více oliv atd. Rajčata a okurky nakrájíme na přibližně stejné kousky, sýr Feta na kostičky, cibuli...

Polévky:

Sýrová polévka

V nepřilnavém hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Přilijeme horký vývar, jíšku rozmícháme a povaříme asi 15 minut. V polévce rozmícháme smetanu, kterou jsme nechali zahřát na pokojovou...

Hlavní jídla:

Vepřové sweet and sour (ve sladkokyselé omáčce)

Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a naložíme do směsi z vajíčka, bramborového škrobu, sójové omáčky a poloviny oleje. Necháme asi 2 hodiny uležet v lednici. Papriky a cibuli nakrájíme na podobně...

Hlavní jídla:

Plněné brambory se sýrem a slaninou

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 50 minut. Bramborám seřízneme vrchní část a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte