spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Ostatní

recept

Boloňská omáčka na špagety

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí mleté maso: {200} g

kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel): {50} g

čerstvá loupaná rajčata: {75} g

rajčatový protlak: {25} g

červené víno: {100} ml

cibule: {1} ks

stroužek česneku: {3} ks

hovězí nebo kuřecí vývar: {500} ml

olivový olej: {2} PL

bobkový list

nové koření

černý pepř

sušené bylinky

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Boloňská omáčka na špagety - recept

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Mezitím si najemno pokrájíme cibuli a přidáme ji do hrnce. Poté si nadrobno nasekáme česnek a také ho orestujeme se zeleninou. Do hrnce přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Dál restujeme. Po 5 minutách přidáme do směsi rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Podlejeme červeným vínem a do hrnce hodíme bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře. 

Poté asi 10 minut vaříme, aby se červené víno zredukovalo. Omáčku podlijeme vývarem a necháme za občasného míchání vařit asi 2 hodiny. Během vaření podléváme vývarem. 

Boloňskou omáčku na špagety závěrem dochutíme solí a můžeme přidat sušené bylinky.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Smetanová omáčka na špagety s pancettou

Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody podle návodu, ale pouze tak dlouho, aby byly trochu tvrdší než al dente (na skus).  Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, pancettu na malé proužky, čedar...

Ostatní

Rajčatová omáčka na špagety

Rajčata si omyjeme, nařízneme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme je v misce asi 7 minut a potom z rajčat nožem odstraníme slupku. Mezitím si na pánvi osmažíme najemno nakrájenou...

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí cappuccino

Uvaříme silnou kávu, kterou podle chuti osladíme. Studené mléko nalijeme do vyššího hrnku nebo sklenice, mírně osladíme, přidáme špetku skořice a ručním šlehačem na mléko vyšleháme do husté pěny. Do vyšlehaného mléka...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Polévky:

Polévka z pečených rajčat

Do pekáče dáme na polovině másla upéct rajčata. Jakmile rajčata změknou, oloupeme je. V hrnci na zbytku másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná rajčata a bazalku. Zalijeme vývarem nebo horkou...

Ostatní:

Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po...

Hlavní jídla:

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte